La Xarxa és la plataforma de programació de suport de la FMCLCat

Fruit del conveni que la Federació va signar amb l’Agència de Comunicació Local (ara Xarxa Audiovisual Local), les emissores associades tenen la possibilitat d’accedir a tots els continguts i programes que aquesta produeix. Això respon a la voluntat expressada per l’Agència i la Federació d’oferir una sola proposta de programació de suport per a la comunicació local, d’obrir els seus serveis a tota la comunicació de proximitat i de fer una programació que faciliti la connexió en franges que les emissores desitgin. Així, gràcies a l’acord signat, les ràdios adherides que ho vulguin poden fer servir aquesta nova programació per enriquir les seves pròpies graelles, tant els serveis informatius com els continguts d’entreteniment.

Les ràdios federades tenen a la seva disposició la programació de suport anomenada La Xarxa, que substitueix els continguts radiofònics fins ara produïts directament per la Federació (Antena Local Informatiu, Cultura Viva, La Caixa dels trons, i els microespais Risc Zero i Cinc cèntims d’economia). Tot i així, les emissores poden seguir comptant amb els espais de la borsa de programació de suport de la Federació com a complement de La Xarxa.

La Xarxa produeix continguts de caràcter local per a les emissores municipals de Barcelona, Girona i Lleida, que també ofereixen la programació coproduïda per la resta de locals i s’adrecen al conjunt de l'audiència de la ràdio de proximitat. A més, a la graella tenen un notable protagonisme les coproduccions entre la nova marca de la Diputació de Barcelona i les emissores locals.

Sumar esforços
Per a la Federació ara és moment de sumar esforços i optimitzar recursos, i per això l’entitat vetlla perquè la gran plataforma de suport a la comunicació local respongui a la filosofia complementària que sempre ha defensat. “La nostre satisfacció és que ja ningú defensa un model d’imposició que pretenia la uniformització i la pèrdua d’identitat de les emissores”, apunta Manel Ramon, president de la Federació.
Les emissores interessades en aquesta nova programació de La Xarxa han de posar-se en contacte amb la Federació per tal de rebre les indicacions pertinents (info@radiolocat.cat). Per a més informació sobre la programació: http://www.laxarxa.com

 

 

Informacions i esdeveniments d'interès per a la comunicació local.

(c) 2012. Federació de Mitjans de Comunicació Locals de CatalunyaDESARROLLO WEB