El CAC presenta l’Estudi sobre la Comunicació Local que ha comptat amb la col·laboració de la FMCLCat

18 JUN
2018

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha presentat aquest 18 de juny al Palau Robert de Barcelona l’Estudi sobre Comunicació Local a Catalunya, elaborat pel mateix CAC, sota la direcció del catedràtic la Universitat Autònoma de Barcelona, Emili Prado, i amb la col·laboració de diversos organismes, entre ells la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya.

A la presentació de l’estudi, el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, ha afirmat que “cal apostar pels continguts de proximitat com a factor competitiu dels mitjans locals per diferenciar-se de l’oferta generalista” i ha demanat aprofundir en les noves formes de distribució audiovisual per internet.

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa creu que l’estudi resulta imprescindible per abordar el futur de la comunicació local i “espera que hi hagi una aportació major de recursos econòmics, per tenir més qualitat i més professionalitat en els mitjans de proximitat” i poder tenir més cobertura del territori.

També hi ha participat el vicepresident del CAC i responsable de l’àmbit de recerca, Salvador Alsius, qui ha fet una radiografia del sector. De l’estudi es desprèn que existeixen unes 290 ràdios locals (unes 270 públiques), 50 televisions i més de 100 serveis d’IPTV. Alsius ha assenyalat, però, que “el sector ha hagut d’abordar aquests darrers anys una reducció de les aportacions públiques i de la publicitat”.

El president de la FMCLCat, Eduard Garcia, ha qualificat de molt important l’estudi i considera que, en clau de ràdio de proximitat, “ara ja cal fer un pas més i apostar per elaborar un nou Llibre Blanc de la Ràdio Local Pública”. Per aquest motiu, la Federació es proposa impulsar properament aquest projecte conjuntament amb el CAC i amb tots els organismes i institucions necessaris.

Informacions i esdeveniments d'interès per a la comunicació local.

(c) 2012. Federació de Mitjans de Comunicació Locals de CatalunyaDESARROLLO WEB