Àmplia presència de ràdios de proximitat entre els guardonats dels premis Ràdio Associació 2018

05 ABR
2018

Les emissores de proximitat han estat molt presents en el ventall de categories de la 18a edició dels premis Ràdio Associació de Catalunya.
El Premi al Millor Programa de Ràdio Local ha estat per a l’Especial programa 1000 del Badalona Matí, de Ràdio Ciutat de Badalona, per l’elaboració d’un treballat programa en què en destaca l’excepcional trobada de tots els alcaldes d’època democràtica. En aquest apartat ha hagut dues Mencions de Qualitat: Tastets d’Història, d’Ona La Torre, i El Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio.
En l’apartat a l’Excel·lència, guardó que s’atorga per segona vegada, el premi ha estat per la tasca realitzada amb coratge i professionalitat durant el referèndum de l’1 d’Octubre per les emissores de ràdio catalanes en els seus diferents àmbits de cobertura. El premi es personalitza en quatre de les candidatures presentades sobre aquest esdeveniment històric: la Xarxa, Ràdio Banyoles, Catalunya Ràdio i RAC1.
En la categoria d’Innovació, el premi ha estat per IGDA, Igualada Guia d’Àudio, de Ràdio Igualada, per posar de manifest els nous usos que pot tenir la ràdio en transformar càpsules informatives en una aplicació en català, castellà i anglès per recórrer literalment el patrimoni històric de la població.
En la categoria de Premi Ràdio Associació a la Inclusió, el guardó ha estat per a Asteroide B612, d’Emun FM Ràdio (Consorci de les emissores municipals d’Albesa, Alfarràs, Alguaire, Almenar i Torrefarrera) per proposar un programa d’entrevistes a personatges populars conduïdes pels usuaris del Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles. La menció de Qualitat ha estat per Fons d’Armari, d’IB3 Ràdio.
El jurat dels 18ns Premis Ràdio Associació ha atorgat, a més, el Premi al Millor Professional a Mònica Terribas i Sala, per la seva trajectòria i capacitat. El Premi al Millor Programa de Ràdio ha estat per a Versió RAC1, de RAC1, per una proposta rica en informació i entreteniment que és i ha estat líder indiscutible en totes les temporades d’emissió. La Menció de Qualitat d’aquest apartat ha estat per a Aire, d’IB3 Ràdio.
En l’àmbit audiovisual, el jurat ha decidit atorgar el GUARDÓ “1924”al documental “Las Cloacas de Interior”, dirigit per Jaume Roures amb producció de Mediapro i emès per TV3-Televisió de Catalunya, per presentar un treball valent d’investigació i anàlisi sobre les maniobres ocultes del Ministeri de l’Interior.
En l’apartat de MENCIONS D’HONOR, el jurat ha acordat atorgar-les als 20 anys de Flaix Andorra, als 30 anys de “La Nit dels Ignorants” de Catalunya Ràdio, a Isabel Vinaixa Bonet, productora d’exteriors de RAC1 i RAC105, a Joan Vives Bellalta, locutor-redactor de Catalunya Música per la seva trajectòria, a Francesc Sánchez Carcassés, periodista impulsor de mitjans audiovisuals a les comarques gironines, a Josep Gifreu i Pinsach, periodista i catedràtic de Teoria de la Comunicació i a Andrew Marr, editor de la BBC per haver exercir sense complexos l’ofici de periodista davant les respostes del Ministre d’Exteriors d’Espanya, Alfonso Dastis, en una entrevista a “The Andrew Marr Show”.
En 18 anys de convocatòries, la participació i la qualitat de les propostes ha anat en augment. El jurat és presidit per Carles Solà, i format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit. La gala de lliurament de premis se celebrarà el proper dijous 3 de maig.

Informacions i esdeveniments d'interès per a la comunicació local.

(c) 2012. Federació de Mitjans de Comunicació Locals de CatalunyaDESARROLLO WEB