SEMINARIS
VI Jornada Eines per a la ràdio local:

VI Jornada Eines per a la ràdio local:

Hi participen responsables de mitjans de comunicació locals públics i càrrecs electes dels ajuntaments.

 

Queden menys de dos mesos per l’inici de la campanya electoral de les municipals que es faran el 22 de maig. Per tractar sobre la cobertura informativa d’aquests comicis que faran les emissores locals, la Federació de Ràdios Locals de Catalunya ha celebrat una jornada de treball.

Una jornada de treball que ha comptat amb la participació del director d’Ona La Torre, Joan Enric Vidal; Anna Comas, del Col•legi de Periodistes de Catalunya, Joan Barata, secretari general del CAC i Dolors Comas, consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.


Joan Enric Vidal, representant de les ràdios locals a la taula, ha exposat les experiències que ha viscut en diferents campanyes electorals i aconsella consensuar amb tots els agents implicats els criteris de la programació en període electoral i traslladar els acords a la Junta Electoral.


Els representants del CAC, han manifestat que la reforma de la LOREG afecta més als mitjans privats que els públics i que la majoria dels criteris d’aquesta llei ja estan reflectits en la llei de l’Audiovisual de Catalunya del Parlament de Catalunya. Barata també ha afegit la necessitat de respectar la proporcionalitat dels espais gratuïts de propaganda electoral i que els periodistes són víctimes dels blocs electorals imposats pels partits politics.


Anna Comas ha notificat que el Col•legi de Periodistes de Catalunya fa un seguiment de les cobertures informatives en període de campanya electoral i que és molt important arribar a un consens de totes les parts implicades, per tal que el CAC tuteli l’autoregulació en la cobertura informativa de les campanyes electorals.


Per la seva banda, el president de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, Manel Ramon, ha afirmat que és molt important recordar que la cobertura informativa de les eleccions municipals són la manifestació palpable de la professionalitat i de la incidència en el territori de les emissores públiques de proximitat.


Aquesta jornada de treball pensada per a les ràdios municipals ha tingut lloc a la Facultat de Ciències de Comunicació Blanquerna, de Barcelona i forma part del servei de formació i debat de la Federació, Eines per a la ràdio local.