PUBLICACIONES
CURS DE FORMACIÓ DE RÀDIO

CURS DE FORMACIÓ DE RÀDIO

El Manual és la culminació d’un projecte iniciat a Ràdio Palamós ara fa quinze anys: el Curs de formació de ràdio. Al llarg de tot aquest temps s’ha anat impulsant aquest projecte de formació

UN CURS DE FORMACIÓ PER A TOTHOM

Un dels principals valors de la nostra societat és la formació. Des de diferents estaments i àmbits laborals es fomenta la formació com una de les eines necessàries per poder encarar amb avantatges el món del treball. La formació és també una prioritat de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya. Per aquest motiu, ha participat en la iniciativa de l’edició d’aquest manual didàctic.
El paper de les ràdios locals com a escola de locutors, de periodistes i de tècnics ha estat reconegut per tothom des de fa temps. Han estat molts els professionals que van començar col.laborant en les emissores municipals i, gràcies a elles, han anat concretant la seva personalitat professional. L’aprenentatge que ha facilitat –i que continua facilitant- el mitjà local ha permès, doncs, en molts casos una autèntica formació de base.
Per reforçar aquesta funció de les ràdios locals, el Curs de Formació de Ràdio, estructura una formació bàsica per a aquells que comencen i necessiten les primeres indicacions per posar-se davant del micròfon. Però també per aquells que, tot i conèixer des de fa temps el món de la ràdio, són oberts al reciclatge i al pul.liment d’aquelles qüestions que necessiten rectificació.
El manual és un pas més en favor d’una ràdio de proximitat de qualitat, amb una base clara de servei i de normalització de l’ús del català. Acceptar les emissores municipals com a escoles de ràdio no vol dir defugir l’exigència en els seus continguts i en les seves posades en escena. Per aquest motiu, qualsevol eina –com aquesta- és útil i necessària.