NOTÍCIES
Taller sobre la millora de l’ús de les xarxes socials als mitjans de proximitat

Taller sobre la millora de l’ús de les xarxes socials als mitjans de proximitat

La Federació ho ha organitzat aquest divendres en el context de la seva Assemblea celebrada al Museu de l’Anxova i de la Sal de L’Escala

La Federació de Mitjans Locals ha organitzat aquest divendres un taller  adreçat a les ràdios locals sobre com aprofitar les xarxes socials per arribar a l’audiència digital, els continguts transmèdia i la participació ciutadana. La formació ha tingut lloc en el context de l’Assemblea anual de la Federació que s’ha fet aquest divendres, 19 d’abril, al Museu de l’Anxova i de la Sal de L’Escala.

L’encarregat d’impartir el taller ha estat Xavier Tomàs, consultor en comunicació política i xarxes socials, qui ha desplegat tota una sèrie de consells pràctics als responsables de les diverses emissores municipals i locals de Catalunya per millorar una eina comunicativa com les xarxes socials.

Tomàs ha repassat les darreres dades de consum en xarxes socials i alguns hàbits dels usuaris que marquen el disseny dels algoritmes que arriben a canviar cada setmana i ha destacat que “els consumidors d’àudio fan un ús més intensiu d’Internet que els que no són oïdors de pòdcast o de ràdio”.  El ponent ha destacat principalment fórmules per explotar el potencial dels mitjans locals a xarxes com Instagram i Whatsapp que tenen una penetració elevadíssima a la societat.

Abans del taller, l’alcalde de L’Escala Josep Bofill ha volgut saludar els participants de l’assemblea tot recordant que aquest any Ràdio L’Escala commemora els seus 40 anys de vida, motiu pel qual han volgut acollir la trobada anual de les ràdios locals catalanes. Bofill ha recordat que els mitjans de proximitat ofereixen una gran “credibilitat a la ciutadania”.