NOTÍCIES
La FMCLCat organitza una sessió formativa sobre Intel·ligència Artificial als mitjans locals

La FMCLCat organitza una sessió formativa sobre Intel·ligència Artificial als mitjans locals

Una quarantena de persones han assistit a la jornada que tenia versió presencial i telemàtica

Una quarantena de persones han participat a la jornada Intel·ligència Artificial a la ràdio local, reptes i eines aquest divendres a Tàrrega al museu Trepat de Tàrrega. 

En primer lloc, la periodista i investigadora Patrícia Ventura ha parlat dels reptes que la IA planteja i de les eines a l’abast de les ràdios locals. En la ponència, titulada “El periodisme davant la IA: interpretació crítica i adopció responsable de les tecnologies algorítmiques”, Ventura ha exposat com aquestes eines tan versàtils estan penetrant en tots els àmbits socials. En aquest sentit, ha instat els professionals a fer-ne una adopció responsable basada en l’ètica i el respecte als drets fonamentals. Alhora ha recomanat vigilar-ne els usos i ha exposat àmbits on la IA ja està implantada, com en diferents procediments burocràtics de les administracions públiques. La ponent també ha recomanat emprar la tecnologia supervisant-ne sempre els resultats per a informar amb rigor i ètica i així reivindicar la importància del periodisme de proximitat com a mitjans de confiança en un context d’infoxicació creixent.

La trobada ha culminat amb la sessió pràctica del consultor en IA Quico Domingo, que ha citat una sèrie d’eines útils per a la generació de textos, imatges i àudios. L’investigador, que ha realitzat en viu diverses demostracions dels usos pràctics de la tecnologia generativa, ha exposat com aquesta ha revolucionat molts àmbits de la societat i ha explicat que el gran canvi, més que ser purament tecnològic, rau en la seva democratització; és a dir, en posar una tecnologia avançada, a través d’una interfície senzilla, a l’abast de tothom.