NOTÍCIES
La targarina Gemma Peris Duran assumeix la presidència de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya

La targarina Gemma Peris Duran assumeix la presidència de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya

La directora de Ràdio Tàrrega ha estat escollida per unanimitat a l’assemblea celebrada aquest divendres a la capital de l’Urgell

La Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya ha escollit a la targarina Gemma Peris Duran presidenta de l’ens a l’assemblea general ordinària celebrada aquest divendres al Museu del Trepat de Tàrrega. La directora de l’emissora de la localitat ha rebut el suport unànim dels representants dels mitjans, després d’haver exercit com a presidenta en funcions durant uns mesos. Abans, Peris ha presentat l’informe de presidència, destacant qüestions com les tasques de suport jurídic a les ràdios locals, l’organització de jornades formatives adreçades als professionals dels mitjans de comunicació o la participació al Mercat de l’Audiovisual de Catalunya.

Un dels punts destacats de l’assemblea ha estat l’anunci de l’elaboració del Llibre Blanc de les ràdios locals, que serà publicat previsiblement el 2024, coincidint amb la celebració del centenari de la implantació de la ràdio a Catalunya. El document es posarà a disposició de totes les ràdios locals després de completar una diagnosi i un mapa exhaustiu de l’ecosistema mediàtic català, que presenta una sèrie de particularitats úniques al món. 

La presidenta de la Federació, d’altra banda, també ha posat en valor el treball conjunt que està desenvolupant l’ens amb organismes com el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o la Xarxa Audiovisual Local. L’entitat, que representa els mitjans locals públics, hi col·labora amb projectes d’alfabetització mediàtica, formació i assessorament als professionals del sector i suport en l’elaboració dels reglaments dels mitjans i dels contractes programa.

La jornada, que ha aplegat representants de mitjans de diferents punts del país, també ha comptat amb una sessió formativa sobre l’aplicació de la Intel·ligència Artificial (IA) al periodisme de proximitat.