NOTÍCIES
La FMCLCat i La Xarxa organitzen una jornada informativa sobre les Eleccions Municipals

La FMCLCat i La Xarxa organitzen una jornada informativa sobre les Eleccions Municipals

Amb la col·laboració del Consell Audiovisual de Catalunya i el Col·legi de Periodistes, que han explicat la normativa electoral audiovisual vigent

Aquest dimecres més 150 persones, entre assistents presencials i telemàtics, han acudit a la Jornada sobre les Eleccions Municipals 2023 que ha organitzat la Federació de Mitjans de Comunicació Locals (FMCLCat) i La Xarxa a les instal·lacions de la Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers. La sessió ha comptat amb la participació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) que han explicat la normativa electoral en l'àmbit electoral i han respost els dubtes dels assistents
Xevi Xirgo, president del CAC, ha estat l'encarregat d'obrir la sessió, on ha destacat que el "CAC té l'objectiu d'ajudar el sector i no només ser una entitat reguladora". Xirgo també ha destacat el paper dels mitjans locals en les eleccions municipals.
Seguidament, i de la mà de Marta Insúa, responsable dels serveis jurídics de la Xarxa, que ha moderat tot l'acte, ha intervingut Carme Fita cap de l'Àrea jurídica del CAC. Fita ha fet una extensa explicació de la normativa electoral en l'àmbit audiovisual, tant pel que fa a les lleis com a les instruccions de la Junta Electoral Central més destacables.
Per la seva part, en representació del Grup de Mitjans Públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Carles Prats s'ha mostrat especialment preocupat per la irrupció dels partits d'extrema dreta a les campanyes municipals, i ha recordat les conclusions de la jornada que el Col·legi va organitzar conjuntament amb la Federació de Mitjans de Comunicació Local el passat mes d'octubre. Porta també ha repassat els criteris deontològics en les cobertures electorals fent especial esment en la reivindicació de la professionalitat dels periodistes i la seva llibertat per poder treballar sense ingerències.
L'última part de la jornada s'ha centrat en les experiències de representants de mitjans de proximitat amb la presència de Joan Miquel Fernández, director de Cugat Mèdia i membre de la Junta de la FMCLCat; Albert Jordana, director de VOTV i president de la Coordinadora de Televisions Públiques Locals, i Frederic Cano, director d'ETV i president de l'Associació de Televisions de Proximitat de Catalunya.

Podeu veure el vídeo de la sessió a: https://www.youtube.com/watch?v=P-WlYyo3LEc