NOTÍCIES
Es donen a conèixer els finalistes del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

Es donen a conèixer els finalistes del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

La gala d'entrega dels guardons tindrà lloc divendres 25 de noviembre, al Pati del Castell de Torredembarra

Un treball de Tarragona Ràdio i dos de Canal Reus són els finalistes a la categoria Camp de Tarragona dels Premis Mañé i Flaquer de Periodisme, que es lliuraran aquest divendres al Pati del Castell de Torredembarra. Aquesta és la categoria més ben dotada. El guanyador s'endurà 8 mil euros. L'Ajuntament de Torredembarra, el Col·legi de Periodistes i el Port ja han fet públics els finalistes al certamen que compta, també amb el patrocini de Repsol.

En la categoria Camp de Tarragona s'hi han presentat 27 treballs. El jurat ha determinat que els tres finalistes són el documental "Deportats tarragonins als Camps Nazis", de Xavier de Gispert, Enric García Jardí i Lluís Comes, emès a Tarragona Ràdio; "El Cas CF Reus – Buscant culpables", d'Andreu Rauet Munté, Adrià Tella i Víctor Gómez, emès a Canal Reus; i "El tardofranquisme Capítol 1" d'una sèrie emesa també a Canal Reus. Es tracta d'un projecte dirigit per Guillem Latorre, a partir d'una idea original de Josep Maria Martí.

El premi Camp de Tarragona és el més ben donat dels Mañé i Flaquer, però el que té més difusió i història és el de Periodisme Turístic, dotat amb 6 mil euros. Enguany hi competien 59 treballs i dos dels finalistes porten la firma de Santiago Tejedor.

Tejedor és doctor en Comunicació i professor a la UAB i especialista en periodisme de viatges. És finalista amb el reportatge "Tijuana, el no lugar" publicat al mitjà digital Coolt, i amb "Historia del periodismo de viajes. Los pioneros del Antiguo Egipto". Aquest segon treball el signa juntament amb David Rull i ha estat publicat per National Geographic Historia.
El tercer treball finalista en la categoria de turisme és "Nueva Zelanda: Cruzando la carretera del Mundo Olvidado", de Dani Keral, publicat a Condé Nast Traveler España.

A la categoria local, enguany s'hi han presentat una vintena de treballs signats per autors del territori. Està dotat amb 3 mil euros i és l'altre guardó veterà dels Mañé i Flaquer.

Els finalistes són el reportatge "El poble resistent" de Jesús Jordi Pinatella, per al Fet a Tarragona; "Memòria assonant" de Carles Esporrin, un documental que s'ha pogut veure a la plataforma Filmin i que ha estat finalista als premis de l'audiovisual català; i "Quan mossèn Àngel va guiar set joves cambrilencs al cim de l'Aneto", de Lluís Rovira, publicat a la Revista Cambrils.

La gala d'entrega dels premis tindrà lloc a partir de les 20.30h. L'acte serà produït i retransmès en directe per TAC12 i es podrà seguir per Ona la Torre. Serà presentada per l'actor Eloi Isern, amb direcció i guió de Toni Orensanz i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.