NOTÍCIES
AGEDI-AIE es compromet a no iniciar nous processos judicials

AGEDI-AIE es compromet a no iniciar nous processos judicials

Primer pas previ a les negociacions que impulsa la FMCLCat a través de les entitats municipalistes

La Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya (FMCLCat) va organitzar l'1 de juny passat una taula rodona amb la participació d’Albert Guilera, cap dels serveis jurídics de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i amb Jordi Seguer, secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). L'acte que es va fer al Mercat de l’Audiovisual de Catalunya (MAC) tenia per objectiu compartir amb les ràdios municipals catalanes els resultats de la recopilació de dades que s’ha fet per consensuar criteris que ens ajudin a disminuir les tarifes reclamades per AGEDI-AIE, tant en la base gravable (ús del repertori i audiència), com del període reclamat en els seus requeriments.
Al llarg de la sessió Albert Guilera (ACM) va fer un repàs històric de les negociacions i explicant que ja fa 10 anys que es va estar a punt de tancar un acord. També va recordar que els criteris de les tarifes proposades per AGEDI-AIE es van definir en el marc de les negociacions tarifàries amb l’Asociación Española de Radiodifusión Comercial (AERC) per ràdios comercials, amb unes mínimes previsions especials per a les ràdios públiques.
Per la seva banda Jordi Seguer (FMC) va recalcar la voluntat de l’FMC d’arribar a un acord de pagament per tal de trobar una quantitat "justa i equitativa, que tingui en compte la particularitat de les ràdios municipals catalanes”. Justament la FMC ha contractat els serveis del gabinet d’advocats de Teresa Barceló, que està preparant una proposta per presentar a AGEDI amb una formula que permeti calcular una quantitat de diners que garanteixi l’equitat dels pagaments. Seguer també va explicar que per la seva part AGEDI, també farà una proposta per aquest deute, però que “s’han compromès a no iniciar nous processos judicials”.
La sessió informativa va estar moderada per Gemma Peris, sotspresidenta de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLCat) i directora de Ràdio Tàrrega. Des de la FMCLCat s’ha facilitat el correu electrònic [email protected] per tal que les emissores que tinguin dubtes sobre aquest tema puguin fer-los arribar al ponents de la taula rodona.