NOTÍCIES
La FMCLCat participa en la presentació del Pacte Nacional per la Llengua

La FMCLCat participa en la presentació del Pacte Nacional per la Llengua

Des de la Federació de Mitjans, es va remarcar la importància dels mitjans de comunicació de proximitat i la seva contribució a la difusió de la llengua catalana

L’acte, on van assistir més d’una quarantena d’entitats de diversos àmbits i partits polítics va ser presidit per el President de la Generalitat, Pere Aragonés, que va anar acompanyat del Vice President, Jordi Puigneró i la consellera de Cutura, Natàlia Garriga, va comptar amb la complicitat de tots els agents presents.

La Federació ha participat en l’acte de presentació del document El Pacte Nacional per la Llengua. Un marc sociolíngüístic igualitari per a la llengua catalana. Un projecte impulsat per la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de tractar els temes relacionats amb el català i el seu ús.

El document analitza i evidencia l´ús del català desigual en diversos àmbits: l’ensenyament, la cultura, el mercat, els mitjans de comunicació... i posa les bases per fomentar el debat públic sobre les dificultats actuals de la llengua i les formes de superar-les.

Des de la Federació de Mitjans, es va remarcar la importància dels mitjans de comunicació de proximitat i la seva contribució a la difusió de la llengua catalana.

Un fet esencial tenint en compte el baix nombre de canals i produccions audiovisuals en català i la necessitat d’atraure noves audiències.

En aquest context, el departament de cultura ha anunciat que enguany ha augmentat el pressupost dedicat a l’audiovisual fins als 25M€ i ha creat la Direcció General d’Innovació i @culturadigicat.

Durant l’acte també es va presentar el pla de participació per tal que tots els agents implicats i la ciutadania de manera individual, puguin dir la seva i fer les aportacions. L’acte va servir per donar el tret de sortida i s’inicia amb la fase de reflexió i recollida de propostes.

La previsió és que a la tardor s’assoleixi un acord en el marc de treball s'inicia ara la fase de reflexió i recollida de propostes #PacteNacionalLlengua.I al desembre, la signatura d’un document base per al futur pla de política lingüística pluriennal.

En la fase actual, tothom podrà col·laborar a través del procés obert a la participació ciutadana a través del web  pacteperlallengua.gencat.cat

Podeu consultar l'informe 'Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana' aquí  https://llengua.gencat.cat/ca/pactenacionalperlallengua/situacio-de-la-llengua/