NOTÍCIES
40... i seguim (Opinió. Manel Cerdà, director de Ràdio Palamós)

40... i seguim (Opinió. Manel Cerdà, director de Ràdio Palamós)

40 anys és un lapse de temps important, i ens dona l'oportunitat per entendre , en retrospectiva, el perquè hem arribat a complir l'aniversari.

Una emissora de 30 w i una antena al terrat, fetes al taller d'un pare que treballava a Ràdio Liberty (Pals) . Un plat Lenko, una platina de cassette , un micro de plàstic, una ràdio amb antena com a sintonitzador, una cadira de fusta i un garatge com a estudi.
No hi havia telèfons intel·ligents , el dial d'FM estava pràcticament buit i naturalment, encara no havíem sentit a parlar d'internet ni sabíem res de xarxes, més enllà que les que feien servir els pescadors.
Ara fa 40 anys, aquest era el marc on naixia la nostra emissora, llavors Ràdio Estudiantil de Palamós que, en un any, passaria a ser Ràdio Palamós.

Començàvem una aventura, a partir del treball d'un grup d'estudiants de 3r de BUP.

El projecte de curs que havia de durar unes setmanes, però que ha durat 40 anys... una aventura que encara continua.

El camí s'ha compartit amb centenars de col·laboradors i uns quants professionals , cadascun aportant allò que millor sabia fer: afició a la música, capacitats tècniques, aptituds narratives, grans veus , bogeria pels esports, professionalitat periodística.

També marcant una trajectòria formativa, quan uns quants d'ells descobreixen la seva passió i treballen les seves qualitats, amb hores de dedicació altruista, recollint finalment els resultats amb carreres professionals en mitjans d'àmbit nacional (RAC1, RTVE, Canal Barça, Sexta,etc).
40 anys és un lapse de temps important, i ens dona l'oportunitat per entendre , en retrospectiva, el perquè hem arribat a complir l'aniversari.

Puc afirmar, convençut, que cap projecte pot preveure les etapes que haurà de recórrer a 40 anys vista. Per tant, només amb una visió oberta, una capacitat d'adaptació, la flexibilitat davant les noves idees, la perseverança i el compromís amb un futur, que sempre exigirà superació, ens ha portat fins aquí.

En el decurs d'aquests anys, hem anat recollint, pel camí, les oportunitats que ens obrien les noves tecnologies, adaptant esquemes i capacitats de treball, fins i tot amollant el concepte comunicatiu de ràdio a un món més complex i molt més interrelacionat quant a canals d'informació.

Avui, la ràdio s'ha convertit en el nucli d'un concepte comunicatiu nou, més obert, més transversal, amb els grans reptes pel futur, els mateixos que per a la resta de mitjans, però amb el mateix condicionant exclusiu que teníem fa 40 anys: mantenir la identitat local.

Tenim feina per 40 anys més..

Manel Cerdà, director de Ràdio Palamós – 1986-2022

Tota la història a: https://www.palamoscomunicacio.cat/web/info.php?id=entitat