NOTÍCIES
La ficció sonora El somni de la ciutat fa revifar el format de la radionovel·la a les ràdios locals

La ficció sonora El somni de la ciutat fa revifar el format de la radionovel·la a les ràdios locals

El somni de la ciutat, una novel·la de l'autor Màrius Mollà que l'equip del programa El Calaix ha transformat en ficció sonora de la mà de l'editora Rosa Moya

En un moment en què els audiollibres van obrint-se camí davant les noves tendències de consum de continguts audiovisuals, les obres literàries també esquitxen les graelles radiofòniques. És el cas d'El somni de la ciutat, una novel·la de l'autor Màrius Mollà que l'equip del programa El Calaix ha transformat en ficció sonora de la mà de l'editora Rosa Moya.

L’obra ha estat estrenada a Ona La Torre i de moment, a través de La Xarxa Audiovisual Local està arribant a Constantí Ràdio, Cugat Mèdia, Domenys Ràdio, Mataró Audiovisual, Olesa Ràdio, Ràdio Barberà, Ràdio Morell o Ràdio Ciutat de Badalona, entre d’altres. I la relació de mitjans es podria ampliar, ja que davant la bona acollida per part del públic i de la crítica, més emissores s'estan interessant en incorporar els capítols setmanals a les seves programacions.

Casualment, ara que tot just fa uns dies s’encenia l’estel de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, la novel·la compta amb la construcció del símbol més representatiu de la ciutat de Barcelona com a teló de fons.

1914. Un fill d’immigrants, Dimas Navarro, es nega a acceptar el seu destí com a mecànic a les cotxeres del tramvia. En aquesta aspiració per escalar socialment s’uniran dues famílies, els Navarro, de condició humil, i els Jufresa, una de les nissagues de joiers més importants de la Ciutat Comtal, amb en Ferran com hereu ambiciós, i la Laura, la germana petita, una noia avançada al seu temps que compagina la feina a l’obrador amb la col·laboració al taller de la Sagrada Família d’en Gaudí.

Traïció, lleialtat, amor i odi, passió i venjança, conflueixen en El somni de la ciutat, una novel·la trepidant que es pot descarregar a múltiples plataformes com Spotify i ivoox i també A la Carta de La Xarxa