NOTÍCIES
OPINIÓ: Josep Genescà - Fòrum 10, trenta anys de Periodisme i Comunicació a Debat

OPINIÓ: Josep Genescà - Fòrum 10, trenta anys de Periodisme i Comunicació a Debat

Diuen que varem ser els primers en reunir una taula de debat els diferents sectors, amb interessos totalment diferenciats i amb poc diàleg

El futur de la ràdio és incert, com també ho és el de la televisió i no cal dir la premsa escrita, per això ens preguntem: Què passa amb la comunicació avui? La necessitat de informació ja no és la que hi havia fa trenta anys. La revolució dels anys noranta va canviar els sistemes i les formes, però també l’actitud de les persones professionals del sectors. No volíem renunciar a res, però si que teníem necessitat de parlar i sobretot d’entendre’ns. Amb el Fòrum 10 ho hem fet. El Fòrum 10 va néixer per commemorar el desè aniversari de Ràdio Puig-reig, emissora municipal nascuda 1981, que va ser la primera a la comarca del Berguedà i unes de les primeres emissores municipals de Catalunya.

El Fòrum 10 ha servit des del primer dia de taula rodona per tractar tots els temes relacionats amb la comunicació i ha comptat sempre amb l’aposta dels millors ponents per cada un dels temes, que han convertit les jornades en aula universitària portada a casa. Però no només això ha estat el Fòrum 10, hem anat mes enllà, apropant els periodistes més famosos i també els més populars a la gent que els escolta, que els critica o els admira. Diuen que vàrem ser els primers en reunir una taula de debat els diferents sectors, amb interessos totalment diferenciats i amb poc diàleg. Hem estat reconeguts per convertir aquestes jornades amb una trobada anual amb els grans protagonistes de la comunicació del país. Una aposta que ha tingut sempre el recolzament de les institucions, organismes oficials i els grans mitjans de comunicació catalans, i que ha servit per mirar el futur i presentar els canvis que venien a la professió periodística. És a dir, hem proposat avançar-nos al futur.

Ara, de fòrums ni han molts, fa 30 anys, no.

Josep Genescà Baraldés, periodista, director de ràdio Puig-reig i coordinador de Forum10 Comunicació