NOTÍCIES
La Plaça cívica i digital

La Plaça cívica i digital

La nostra candidatura tenia com a objectiu posar en valor la eficàcia de ràdio Tordera per ser un canal de comunicació eficaç per al poble.

Encara que sembli mentida a dia d’avui encara estem paint la satisfacció d’haver estat escollits com a millor ràdio del 2021 pels Premis de Comunicació Local. Aquesta setmana, de fet, hem convocat a la plaça de l’església un petit pisco-labis per a membres de l’emissora , col·laboradors  tothom qui s’hi vulgui sumar per brindar per la consecució d’aquest guardó perquè, efectivament, ens ha fet molta il·lusió. I precisament en aquesta plaça de l’església, on s’hi ubiquen els nostres estudis és on arrenca la metàfora que vam utilitzar per presentar la nostra candidatura  i que en aquestes línies voldria compartir amb vosaltres com una reflexió més dels mitjans locals.

La nostra candidatura tenia com a objectiu posar en valor la eficàcia de ràdio Tordera per ser un canal de comunicació eficaç per al poble .

 I per explicar-ho ens vam valer d’una metàfora que fa uns quants anys el periodista Vicenç Villatoro utilitzava per definir la tasca dels mitjans locals. Villatoro explicava que a la plaça ideal de tot poble, aquella àgora de l’antiga Grècia, allà on la gent es troba, parla, hi fa festa o  hi fa mercat, en aquell indret la ràdio hi ha de ser, perquè allà hi ha la raó de la seva existència.

Amb els anys Ràdio Tordera s’ha esforçat per acompanyar als torderencs cap a la plaça, de bracet però també, quan ha calgut, amb un toc d’alerta, apropant els micròfons on ha calgut i participant activament de la vida del poble.

En els darrers anys els camins que porten cap a la plaça han canviat i se n’han fet de nous en un pla molt més digital, la nostra candidatura en realitat és un agraïment a tots els membres de l’emissora passats, presents i futurs que aporten el seu granet de sorra perquè la ràdio sigui molt present al mapa de paper i també al localitzador gps allà on li pertoca, a la Plaça.

Albert Sabater Ruscalleda, director-gerent de Ràdio Tordera (Millor ràdio dels Premis de Comunicació Local 2021)