NOTÍCIES
El MAC 2021 programa més de 30 sessions per a la 22a edició

El MAC 2021 programa més de 30 sessions per a la 22a edició

La 22a edició del MAC serà molt especial, tant per al públic com pels expositors de Fira MAC i els ponents. Significarà el retorn a una llargament desitjada presencialitat. Per celebrar-ho, s’han programat més de 30 sessions per aquest 29 de setembre, la data escollida per aquesta cita professional. El lloc, com sempre, serà el complex Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers.

Totes les activitats es podran seguir de manera presencial i es combinarà l’emissió en streaming amb altres sessions enregistrades. En tots els casos seran continguts consultables amb posterioritat en el canal de vídeo del MAC.

La recta final del MAC donarà pas a l’acte de lliurament dels Premis de Comunicació Local 2021.

La jornada del MAC 2021 s’obrirà amb l’última hora sobre el Catalunya Media City (CMC), el projecte impulsat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el Clúster Audiovisual de Catalunya per desenvolupar un hub audiovisual.

El programa inclourà, entre d’altres, sessions dedicades al futur del streaming (amb ponents de la talla de l’experta Elena Neira, el director d’operacions de la Xarxa Miquel Herrada i els titulars de Globo Media, Filmin i Rakuten TV); les oportunitats que els serveis OTT ofereixen a les televisions de proximitat o la transformació del consum televisiu després de la pandèmia.
La Xarxa també programarà crides de producció audiovisual, així com sessions de treball per a les ràdios i televisions adherides. 

Tres grans blocs temàtics

Aquest any el MAC posa al centre del debat el periodisme mòbil (MoJo), l’estat de la ràdio musical i el món del podcast. De manera que bona part dels continguts formaran part d’aquests grans eixos. 

Per primera vegada al territori

El MAC també acollirà una iniciativa pionera al territori. Es tracta de la Primera Trobada del Podcasting a Catalunya, que s’obrirà amb una ponència i un posterior debat amb la directora general de PRISA Audio, María Jesús Espinosa de los Monteros.

Igualment inèdita és la prova pilot del primer Banc de Veus de la Ràdio i Televisió de Catalunya, adreçat a totes aquelles persones que volen provar la capacitat comunicativa de la seva veu. Amb les seves contribucions es vol crear un futur repositori permanent al qual podran accedir els professionals, mitjans i productores audiovisuals i publicitàries interessades a cercar noves veus pels seus continguts.

Torna Fira MAC

L’àmbit de fira empresarial per a professionals Fira MAC es torna a desplegar, després de l’aturada forçosa de l’edició passada. Inclou espais expositius i la zona El Cercle, ideat per a presentacions de petit format i curta durada.

El programa del MAC 2021 està elaborat per la Comissió de Continguts, constituïda pel Clúster Audiovisual de Catalunyala Xarxa de Comunicació Local, l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (GRISS-UAB) i el Mercat Audiovisual de Catalunya.