NOTÍCIES
El president del CAC demana combatre el discurs d’odi en l’audiovisual i a internet

El president del CAC demana combatre el discurs d’odi en l’audiovisual i a internet

La Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual (MDA) analitza les narratives alternatives contra el racisme

La Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual (MDA), entitat impulsada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), ha organitzat aquest 8 de juliol, la XIII jornada de la MDA, dedicada a analitzar les narratives alternatives contra el racisme.

La jornada ha estat presentada pel president del CAC, Roger Loppacher, per la presidenta de la MDA i consellera del CAC, Carme Figueras i pel degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros. La sessió ha tingut lloc a la seu del Col·legi de Periodistes, a Barcelona.

Loppacher ha explicat que un dels focus principals de preocupació en l’àmbit audiovisual a Catalunya i també en el conjunt de països europeus és la proliferació del discurs d’odi. “Un discurs que, en la societat actual, es veu ampliat i difós de manera massiva a través dels nous mitjans digitals. I en especial, a través d’internet, de les plataformes d’intercanvi de vídeo o de les xarxes socials, ha dit Loppacher, que ha afegit: “Es tracta d’un fet del tot inadmissible en una societat que es vol cada vegada més justa i inclusiva”.

Loppacher ha demanat que la nova normativa doti de més eines a les autoritats reguladores per combatre el discurs de l’odi a l’audiovisual i a les plataformes.