NOTÍCIES
La informació meteorològica de proximitat ha de ser rigorosa perquè és important i interessa molt

La informació meteorològica de proximitat ha de ser rigorosa perquè és important i interessa molt

Entre les principals pautes que es van posar sobre la taula es va insistir en què cal fer previsió del temps amb rigor i amb llenguatge planer

La Taula Rodona sobre meteorologia a la ràdio de proximitat que va tenir lloc el 18 de juny després de l’Assemblea General, va oferir pautes a la vintena de persones assistents (presencial i telemàticament) sobre com oferir la informació meteorològica. La taula va estar composada per Mònica Usart , física, meteoròloga de RAC 1, vinculada a Ràdio Molins de Rei; Jordi Carbó, geògraf, meteoròleg de la cadena SER i de Formentera Ràdio; i Martí Oliveras, geògraf, meteoròleg de RAC 1 i de Ràdio Silenci de La Garriga.

Entre les principals pautes que es van posar sobre la taula es va insistir en què cal fer previsió del temps amb rigor i amb llenguatge planer i, en la mesura del possible, també és important que els mitjans tinguin espais de divulgació sobre meteorologia entenedors, però amb una bona base científica.

En aquet sentit la jornada va posar de manifest la importància de comptar amb la col·laboració de meteoròlegs de la zona, però també, per exemple, de comptar amb pagesos o pescadors, que són persones que acumulen més saviesa popular amb lògica científica perquè coneixen millor que ningú el temps de la nostra zona. També és important fer seguiment de les estacions meteorològiques amb distintiu de qualitat o de les oficials com les del Servei Meteorològic de Catalunya. També es pot comptar amb el suport de l’Ajuntament si té estació o, fins i tot, que el mitjà es plantegi tenir una estació meteorològica pròpia.

Els tres meteoròlegs que van protagonitzar la taula rodona van coincidir en què cal donar més temps a la informació meteorològica perquè aquesta és important i perquè interessa molt. Un temps que hauria d’anar més enllà només de quan passen fenòmens extraordinaris.