NOTÍCIES
La ràdio local protagonista més que mai als Premis Ràdio Associació

La ràdio local protagonista més que mai als Premis Ràdio Associació

La gala d’entrega dels 21ns Premis RAC es va fer a l’Auditori de l’ONCE amb una gran presència de les ràdios locals. Presentada pel periodista Jordi Basté, els premis s’han convertit en un homenatge a la gent de la ràdio que ha treballat durant la pandèmia en condicions molt complicades i que l’ha obligat a reinventar-se en la majoria d’ocasions. Així doncs, el Premi al Millor Programa de Ràdio Local s’ha atorgat a “Palau Notícies”, de Ràdio Palau

La gala d’entrega dels 21ns Premis RAC es va fer a l’Auditori de l’ONCE amb una gran presència de les ràdios locals. Presentada pel periodista Jordi Basté, els premis s’han convertit en un homenatge a la gent de la ràdio que ha treballat durant la pandèmia en condicions molt complicades i que l’ha obligat a reinventar-se en la majoria d’ocasions. Així doncs, el Premi al Millor Programa de Ràdio Local s’ha atorgat a “Palau Notícies”, de Ràdio Palau, de Palau-Solità i Plegamans que, segons el jurat, ha estat un exemple de ràdio de proximitat i de periodisme en estat pur, per haver destapat amb eines periodístiques el cas crític de la Residència d’Avis de Palau, que amb un alt índex de contagis i defuncions, havia imposat l’hermetisme informatiu. El director de Ràdio Palau, Eduard Garcia, que va recollir el premi de mans de Joan M. Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, és el president de la Federació de Mitjans de Comunicació Local (FMCLCat). En aquesta mateixa categoria també s’han donat dues Mencions de Qualitat a l’”Especial 1 any de confinament” de Ràdio Igualada; i a “Informatiu Especial Covid”, de Vilassar Ràdio, el director de la qual també forma part de la junta directiva de la FMCLCat.

També la ràdio local Tarragona Ràdio ha estat premiada pel programa ‘Tothom’ presentat per Miquel González per haver-se consolidat amb els anys en un espai de referència sobre la diversitat, la integració i les qüestions socials vinculades a col·lectius en risc d’exclusió o amb capacitats diverses, en l’apartat a la Inclusió. En aquest cas s’han atorgat dues Mencions de Qualitat al programa “Lideratges. La veu de la dona als negocis”, d’Onda Cero Catalunya i a “La ràdio escolta els avis”, de La Xarxa.

D’altra banda el programa ‘Obert per vacances’ d’EMUN FM Ràdio, Cugat Mèdia, Mataró Ràdio, Ràdio Ciutat de Badalona, Ràdio Ciutat de Tarragona, Ràdio L’Escala i La Xarxa ha estat reconeguda en la menció de Qualitat de la categoria de Millor Programa, que ha guanyat “El Búnquer”, de Catalunya Ràdio.

Els altres premis que s’han entregat a la gala  són les Mencions d’Honor, lliurades per Carles Solà, president del jurat a Josep M. Pallardó Carretero , Conxita Casanovas Gou, Jaume Serra Saguer i al Versió RAC1, per l’especial “Versió Clínic” amb la campanya en favor de la recerca de la COVID 19.  

La gala va començar amb un discurs del president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, amb la lectura d’una salutació de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. Margarit, ha repassat els reptes de la ràdio, en especial la local, i ha fet referències històriques a l’evolució de la ràdio a Catalunya.