NOTÍCIES
El paper de la ràdio de proximitat en temps de pandèmia, protagonista dels 21ns Premis Ràdio Associació

El paper de la ràdio de proximitat en temps de pandèmia, protagonista dels 21ns Premis Ràdio Associació

L'informatiu "Palau Notícies" de Ràdio Palau, premi al millor Programa de Ràdio Local. “Tothom” de Tarragona Ràdio, premi a la Innovació, i mencions de qualitat a Vilassar Ràdio, Ràdio Igualada, Cugat Mèdia, EMUN FM Ràdio, Mataró Ràdio, Ràdio Ciutat de Badalona, Ràdio Ciutat de Tarragona, Ràdio L’Escala i La Xarxa

La Covid ha marcat la vida ciutadana des de fa més d’un any i les emissores de ràdio de proximitat o generals han fet un sobreesforç extraordinari per acostar-se a l’oient en els moments més durs, acompanyant-lo amb la informació i, a la vegada, intentant distreure’l del neguit de la situació. Les candidatures rebudes a la 21a convocatòria dels Premis Ràdio Associació són una mostra espectacular de com les emissores han sabut trobar fórmules diverses per acompanyar col·lectius de gent gran, infants, adolescents, persones amb discapacitats físiques o mentals, i públic en general.

El Premi al Millor Programa de Ràdio Local ha estat “Palau Notícies”de Ràdio Palau, de Palau-Solità i Plegamans, un exemple de ràdio de proximitat i de periodisme en estat pur, per haver destapat amb eines periodístiques el cas crític de la Residencial Palau que, amb un alt índex de contagis i defuncions, havia imposat l’hermetisme informatiu. Dues Mencions de Qualitat han estat per a: “Especial 1 any de confinament” de Ràdio Igualada“Informatiu Especial Covid”, de Vilassar Ràdio.

En l’apartat del Premi Ràdio Associació a la Inclusió, el premi ha estat per “Tothom”, de Tarragona Ràdioper haver-se consolidat amb els anys en un espai de referència sobre la diversitat, la integració i les qüestions socials vinculades a col·lectius en risc d’exclusió o de capacitats diverses. També s’han atorgat dues Mencions de Qualitat: “Lideratges. La veu de la dona als negocis, d’Onda Cero Catalunyai “La ràdio escolta els avis”, de La Xarxa.

En la categoria de Millor Programa de Ràdio, el premi és per “El Búnquer”, de Catalunya Ràdio, un programa multimèdia que valent-se de l’humor, la ironia i el sarcasme reflexiona sobre fets diversos, tot aprofitant la clandestinitat del local on es realitza i les ments irreductibles d’en Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell. El jurat ha atorgat Mencions de Qualitat a “Obert per vacances” d’EMUN FM Ràdio, Cugat Mèdia, Mataró Ràdio, Ràdio Ciutat de Badalona, Ràdio Ciutat de Tarragona, Ràdio L’Escala i La Xarxa; i a “La ruta d’Orfeu”, d’IB3 Ràdio.

La gala de lliurament de premis se celebrarà a l’Auditori ONCE el proper 10 de juny, a partir de les 19.30 h, presentada pel periodista Jordi Basté amb aforament restringit al guanyadors a causa del COVID-19. Es podrà fer el seguiment de l’acte per la web http://radioassociacio.cat/