NOTÍCIES
Dones a les ones, el valor el treball professional de les dones al llarg dels 95 anys de ràdio

Dones a les ones, el valor el treball professional de les dones al llarg dels 95 anys de ràdio

La mostra posa en valor les moltes professionals que han treballat a la ràdio des dels seus inicis i fa un recorregut per aquest mitjà de comunicació, engegat al nostre país l’any 1924, fins a l’actualitat

Fins al 21 de febrer es pot visitar l’exposició ‘Dones a les ones’ al Museu d’Història de Catalunya. La mostra posa en valor les moltes professionals que han treballat a la ràdio des dels seus inicis i fa un recorregut per aquest mitjà de comunicació, engegat al nostre país l’any 1924, fins a l’actualitat. L’objectiu és posar en valor la contribució de les dones al mitjà radiofònic i deixar constància de les veus que han acompanyat, al llarg de molt temps, la majoria de llars del nostre país.

Servint-se de diversos recursos visuals, sonors i materials, la visita permet conèixer o retrobar moltes de les dones que han treballat a la primera línia de la professió. L’exposició també inclou  un ‘banc de veus’, un vídeo sonor on s’hi mostren dones que han treballat a la ràdio, tant a mitjans locals com generalistes.  En aquest sentit, recupera la veu de les primeres dones que van fer ràdio, com la de Maria Sabaté, entre moltes altres. Dones van començar a la ràdio com actrius, locutores, secretàries i tècniques, i que amb el temps van esdevenir guionistes, presentadores o editores.

L'exposició "Dones a les ones" presenta una visió panoràmica i històrica de gairebé un segle del mitjà radiofònic a Catalunya, destacant especialment la contribució de les dones, que han participat en múltiples àrees de treball per a convertir la ràdio en l’eina de comunicació que és actualment. El Museu d'Història de Catalunya obrirà aquesta exposició al públic a partir del dijous 22 d'octubre i fins al 21 de febrer de 2021. La comissària de l'exhibició és la col·legiada i sòcia de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, Elvira Altés

Dones a les ones vol posar en relleu la lluita de les dones per obtenir el respecte professional, i per normalitzar i equiparar les condicions laborals i socials de la seva feina amb la dels seus companys. El recorregut de l'exposició comença amb els inicis de la ràdio als anys 30 i passa per l’edició de programes adreçats al públic femení, el Franquisme, la Transició, fins a la manera com han evolucionat els informatius des dels anys 30 fins l’actualitat.