NOTÍCIES
La pandèmia posa encara més en valor la informació de proximitat

La pandèmia posa encara més en valor la informació de proximitat

Les redaccions multimèdia es consoliden i han multiplicat els canals de comunicació dels mitjans locals, però no ha anat acompanyat del reforç necessari dels equips humans

'La pandèmia ha posat molt de manifest que ningú no informarà millor al teu municipi que el mitjà de proximitat'. 'L’alarma sanitària ha intensificat la feina de servei públic dels mitjans de comunicació locals'. Aquestes són conclusions que sorgeixen de la última jornada de treball de la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya, que es va celebrar al Col·legi de Periodistes de Catalunya i que va comptar amb la periodista Coia Ballesté.

Les vivències compartides pels assistents i ponents de la jornada visualitzen l’exposició dels periodistes a condicions de treball extremes i que han reafirmat la vocació i professionalitat de la majoria deIs periodistes locals.

La pandèmia ha instituït el teletreball i el què per una banda pot ser un avantatge de conciliació familiar i avenços tecnològics, també pot comportar molt inconvenients, com el fet que les jornades de treball siguin molt més llargues. O que ens quedem més tancats encara a casa o a les redaccions i no trepitgem tant de carrer que és on hi ha bona part de les notícies. Un repte és evitar-ho.

Les redaccions multimèdia han multiplicat els canals de comunicació dels mitjans locals i es van consolidant, sense que sovint s’hagi acompanyat amb l’aportació del reforç necessari dels equips humans. Un repte ha de ser la millora i la dotació dels recursos necessaris de les redaccions.

Abans de la Jornada de Treball, divendres 23 d’octubre es va celebrar l’assemblea General Ordinària de la FMCLCat també de forma telemàtica on es va exposar la memòria d’activitats i econòmica del 2019, es va decidir mantenir la publicació newletter Antena Local, oferir dues jornades de treball anuals i impulsar un nou congrés de ràdio local abans del 2022. Pel que fa als càrrecs de la Junta Directiva es va reelegir Eduard Garcia de Ràdio Palau, com a president per 4 anys més. Mònica Lablanca de Cugat Mèdia ocuparà ara la primera vicepresidència.