NOTÍCIES
La gala dels 20ns Premis Ràdio Associació homenatja la ràdio en temps de pandèmia

La gala dels 20ns Premis Ràdio Associació homenatja la ràdio en temps de pandèmia

Els 20ns Premis Ràdio Associació se celebren en una edició especial marcada per la pandèmia, la celebració dels 20 anys dels guardons i els 90 anys de la posada en funcionament d’EAJ15-Ràdio Associació. La gala s’ha fet al Liceu amb presentació dels Òscars (Andreu i Dalmau)

El Premi al Millor Programa de Ràdio Local a “Un dia més”, d’UA1 Lleida Ràdio, un magazine de la plana de Lleida que combina la informació local i general des d’una perspectiva plural i atractiva per als oients locals. També, les dues Mencions de Qualitat han estat per a: “Al dia Terres de l’Ebre”, de Ràdio Tortosa, Amposta Ràdio, Ràdio Delta, La Cala Ràdio, La Plana Ràdio i Ràdio Joventut; i per “Temporal Glòria. La cobertura de les Ràdios Locals de l’Alt Maresme”, de les emissores municipals de Tordera, Palafolls, Malgrat, Pineda de Mar i Calella.

A l’apartat a la Inclusió, el premi ha estat per  “La Casa Ofala”, de Ràdio Beguesde Begues, un podcast que dona veu a un col·lectiu especialment desconegut, com són els refugiats. També atorga una Menció de Qualitat: “El Club dels Bolats”, de Ràdio Sant Cugat-Cugat Mèdia.

En la categoria d’Innovació, s’atorga el premi a “Podcast per Whatsapp”, una proposta dels portals laselva360.cat / maresme360.cat, que opta per fer arribar els principals titulars de l’actualitat comarcal i del temps als usuaris a través d’arxius d’àudio que es distribueixen per Whatsapp.

La gala de lliurament de premis s’ha celebrat al Foyer del Liceu presentada pels Òscars (Andreu, Dalmau) amb aforament restringit a causa del COVID-19. Per aquest motiu, s’ha obert la participació a tothom per streaming i en directe