NOTÍCIES
La Junta Directiva de la FMCLCat celebra la seva primera reunió telemàtica

La Junta Directiva de la FMCLCat celebra la seva primera reunió telemàtica

Tots els seus membres valoren l’excel·lent paper que estan fent els mitjans de proximitat durant la crisi sanitària

La Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLC) ha celebrat la seva primera Junta virtual per tal d’analitzar la situació que ha creat la crisi del coronavirus en el panorama de comunicació de proximitat. I una de les conclusions que s’ha posat de manifest és el paper clau que els mitjans locals han tingut a l’hora d’oferir informació veraç i actualitzada en els seus respectius municipis. I ho han fet malgrat la delicada situació que s’ha viscut i amb un gran esforç per part de tots els col·laboradors i professionals que hi treballen.

D’altra banda, la reunió també ha aprovat reprogramar les activitats que s’han hagut de suspendre, com la jornada que s’havia de fer l’1 d’abril amb una masterclass de Kilian Sebrià i una formació sobre nous reptes informatius a Pineda de Mar a càrrec de Neus Bonet i que s’intentarà fer de forma telemàtica abans de l’estiu. També s’ha determinat que abans del mes d’octubre, l’assemblea anual ordinària de la Federació es convoqui de forma presencial, en cas que no hi hagi en vigor cap estat d’alarma i, en cas que no sigui possible, es miri de fer també igualment de forma telemàtica i acompanyada també d’elements formatius per a les emissores.

La pandèmia del coronavirus, d’altra banda, ha fet anul·lar la visita que la FMCLCat tenia prevista a finals d’abril a les institucions europees convidats per la Comissió, i ara per ara no hi ha data prevista de reprogramació. La Junta sí que ha acordat de forma unànime posposar pel 2021 el projecte de celebració d’un Congrés sobre la ràdio de proximitat.