NOTÍCIES
Nodrida representació de la Ràdio Local a la 19a edició dels premis Ràdio Associació de Catalunya

Nodrida representació de la Ràdio Local a la 19a edició dels premis Ràdio Associació de Catalunya

La Gala del lliurament dels guardons ha tingut lloc el 25 d’abril a l’Auditori ONCE conduïda per Pep Plaza. La festa de la ràdio en català ha estat un homenatge a l’exigència del periodisme.

Un any més, la festa de la ràdio en català que organitza cada any Ràdio Associació de Catalunya ha fet una exhibició, mitjançant programes de ràdio, de la realitat de la societat catalana. I entre aquesta realitat, la dels presos polítics, personalitzada en la figura de Jordi Cuixart que ha fet arribar una carta en què proclama la seva estima per la ràdio i la seva relació amb aquest mitjà que va començar a Ràdio Santa Perpètua.

Cronològicament, la trobada ha començat amb la benvinguda a càrrec de Jordi Margarit, president de Ràdio Associació. En el seu parlament, Margarit ha volgut donar suport als director de Catalunya Ràdio i de TV3 davant els atacs i pressions viscudes com a professionals. Enmig del parlament, Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural ha lliurat la Menció Especial del jurat d’enguany al programa “Nadal a la Presó”, dedicat als presos polítics i les seves famílies. Elaborat de manera voluntària i personal per professionals de diferents emissores i difós per les xarxes i per més de 30 ràdios locals, s’ha fet palès que fer ràdio a casa nostra és, abans de res, una tasca vocacional de compromís social i manifestament solidària.

En l’apartat local, Ignasi Genovès, Director General de Mitjans Audiovisuals, ha estat l’encarregat de donar els guardons. El Premi al Millor Programa de Ràdio Local ha estat per a“Connexió Local”, recollit per Magda Cortés, un programa d’IB3 Ràdio, de Palma, que aposta decididament per fer d’altaveu dels millors reportatges de les emissores locals de les illes tot potenciant el seu coneixement, la varietat temàtica i els diferents punts de vista territorials. En aquest apartat ha hagut dues Mencions de Qualitat: “El Far”, de Ràdio Arenys, Ràdio l’Escala, Canal Blau, La Cala Ràdio i Delta Ràdio; i “Llegir per sentir”, de Ràdio Vilafranca .

També el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha atorgat el Premi Ràdio Associació a la Inclusió a Assa Macalou, Daura Mangara i Isa Tunkara per “M.A.S. enllà”, de Ràdio Banyoles, de Banyoles, realitzat pels nois del Moviment Afrobanyolí Social, per treballar des d’una mirada jove per la convivència entre cultures i ajudar a la inclusió dels nouvinguts. Les Mencions de Qualitat han estat per “Exilis” de Ràdio Arrels i per Alpicat Ràdio.

En la categoria d’Innovació les Mencions de Qualitat han estat per “Una habitació pròpia”, d’Àpunt Ràdio, i pels Podcast del projecte Coco, de l’Associació Cultural Districte Apatxe de Badalona.