NOTÍCIES
La Jornada sobre les Eleccions Municipals genera una eina web amb les FAQS

La Jornada sobre les Eleccions Municipals genera una eina web amb les FAQS

La jornada de la FMCLCat i el Col•legi de Periodistes va estar plena de preguntes i respostes formulades entre la vuitantena d’assistents

La jornada que la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya va oferir divendres 22 de març al Col·legi de Periodistes va generar molta expectació i per això va registrar la presència d’una vuitantena de persones que van posar sobre la taula moltes preguntes de cara les properes cites electorals. Bona part d’aquestes qüestions van ser respostes primerament per la cap de l’Àrea Jurídica del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Carme Fita. Després, va tenir lloc una taula rodona que, a banda de Fita, va comptar amb la participació de la responsable del serveis jurídics de La Xarxa, Marta Insúa, i amb les directores de mitjans de comunicació locals Mónica Lablanca, de Cugat.cat, i Eva Garcia, de Ràdio Sant Vicenç, qui van posar exemples de cobertura electoral de cara les eleccions municipals i van plantejar noves idees i reptes dels mitjans davant la proximitat dels comicis.

Al final de la jornada, Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes, va presentar la pàgina web https://mitjansieleccions.wordpress.com que recull bona part de les FAQS que van sorgir a la jornada, i que ha estat elaborada pel coordinador del grup de Mitjans Públics del Col·legi, Carles Prats. Tant Bonet, com el president de la Federació, Eduard Garcia, van assenyalar que aquesta “ha de ser una eina viva per als i les periodistes” on se segueixin actualitzant preguntes i respostes. La degana va qualificar el local com un dels periodismes de més dificultat per la major proximitat davant de possibles pressions, mentre que Garcia va insistir en la importància de fer una bona cobertura electoral perquè és un dels moments en què s’han de fer valer més que mai els mitjans de proximitat.