NOTÍCIES
La necessitat de reprendre negociacions amb AGEDI centra bona part de les Jornades de Comunicació

La necessitat de reprendre negociacions amb AGEDI centra bona part de les Jornades de Comunicació

Una trentena de persones de ràdios municipals de tot Catalunya van ser divendres a la Jornada de la FMCLCat a Castellar del Vallès

Una trentena de persones de ràdios municipals vingudes des de tot Catalunya, van participar divendres 23 de novembre a Castellar del Vallès les Jornades de Comunicació Local organitzades per la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya (FMCLCat).

El col·loqui “Situació de les relacions de les emissores locals amb les entitats que gestionen drets d’autor AGEDI-AIE” va centrar la primera part de la jornada. Els ponents, Mònica Ruiz, lletrada de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i Albert Guilera, cap dels serveis jurídics de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) van explicar que en aquests moments les negociacions amb AGEDI-AIE estan aturades, tot i que els contactes amb aquesta entitat segueixen. Les dues entitats municipalistes es van comprometre a atendre els dubtes que tinguin les emissores locals en relació amb aquest tema i a intentar reprendre les negociacions per tal d’establir unes tarifes equitatives, és a dir “que s’ajustin a la realitat de les emissores municipals catalanes”.

La segona part de les jornades es van dedicar a ampliar la formació en relació a la gestió de les xarxes socials amb un taller a càrrec de l’especialista en màrqueting digital, Pilar Yépez, qui va centrar en aquesta ocasió part de la seva intervenció en com tractar situacions de crisi comunicativa.

Les jornades van ser inaugurades pel del regidor de Comunicació de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, Joan Creus, i el president de la FMCLCat, Eduard Garcia, va tancar la sessió amb repassant les principals conclusions. Una jornada que la majoria d’assistents van qualificar de “molt profitoses”.

Ara la FMCLCat ja treballa en la propera acció formativa que tindrà lloc el mes de febrer en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes, que serà sobre processos electorals de cara les properes eleccions municipals.