La Federació decideix unànimement en assemblea seguir treballant pels mitjans de proximitat

28 NOV
2016

La FMCL va celebrar aquest dissabte 26 de novembre al Vendrell una assemblea general molt transcendental perquè el seu ordre del dia va posar sobre la taula la seva continuïtat. Però el vot de la quinzena d’assistents i de vots delegats a l’assemblea va ser clarament el d’evitar que la Federació desaparegui, més de 20 anys després del seu naixement.

La trobada de dissabte va servir també perquè el director de Ràdio Palau i fins ara sots president, Eduard Garcia, agafés el relleu a la presidència de Manel Ramon, director d’Amposta Ràdio que ha presidit la FMCLC des dels seus orígens.

Garcia sosté que la Federació “encara que sigui amb poc pressupost i molta imaginació, ha de continuar seguint treballant per la ràdio de proximitat”. En aquest sentit el nou president aposta per una FMCLC que exerceixi de lobbie i de representant del sector, realitzant tasques complementàries a les de La Xarxa, que aquests darrers anys s’ha erigit com un important generador de continguts. Per això, segons Garcia “la Federació ha de potenciar el seu paper de punt de trobada dels professionals i col·laboradors del sector, d’intercanvi d’experiències i coneixements”. A més, creu que la FMCLC “ha de seguir sent un organisme de referència en espais d’estudi i de diàleg sobre la ràdio a Catalunya perquè aglutinem més d’un centenar de mitjans locals de tot el territori i de sensibilitats molt diverses i plurals”.

Eduard Garcia té 45 anys i és el director de Ràdio Palau des de fa 6 anys. També va ser director de Ràdio Castellar durant 10 anys i anteriorment havia realitzat tasques en espais informatius i de magazine en mitjans com Ràdio Arenys, Ràdio Sant Cugat, Onda Rambla Catalunya o Ràdio Clot. La nova Junta de la Federació recollirà la nova figura de president d’Honor que l’assembla va decidir per unanimitat que recaigués en Manel Ramon en reconeixement a la seva tasca al capdavant de la Federació durant 20 anys. L’equip directiu el configura també Víctor Merencio de RTV El Vendrell com a sotspresident primer; Rosa Giralt de Nova Ràdio Lloret, sots presidenta segona; Gemma Peris de Ràdio Tàrrega, tresorera; Marta Pujantell de Ràdio Seu, secretària; i 6 vocals com a representants de les emissores de Vilassar de Mar, Castellar del Vallès, Sabadell, Sant Cugat, Torredembarra i l’Ametlla de Mar.

 

Informacions i esdeveniments d'interès per a la comunicació local.

(c) 2012. Federació de Mitjans de Comunicació Locals de CatalunyaDESARROLLO WEB